söndag 12 juli 2009

Livet med en husky...eller två...eller fler...


Hittade en rolig och mycket sanningsenlig text om rasen Siberian Husky. Här kommer ett utdrag:

"Jag upplever siberian huskyn som en ytterst vänlig och mjuk hund, jättehård mot sig själv när det gäller att jobba och dra men oerhört mjuk och inte alls hård i andra sammanhang. En ytterst barnvänlig hund som älskar människor och framförallt barn. En väldigt streetsmart hund som jättegärna vill vara till lags eftersom den blir nästan ledsen när den får sig en tillrättavisning men samtidigt inte klarar av att bara vara någon annan till lags utan lever för sin egen nyfikenhet, sin egen vilja och jaktinstinkt. Den är beroende utav att vara med i en flock och vill helst inte bråka."

"Varför det skulle vara bra för dom att gräva?? Min enkla teori är att dom får ut en del av sin enorma energi genom att gräva precis som genom att springa jätte-jätte-snabbt, jaga varandra i timmar, försöka klättra uppför träd, hoppa upp och ner på utemöblerna och leka herre på täppan, tugga på skor och jaga en för stor fotboll som inte går in i munnen i en kvart innan dom ger upp, stoppa in huvudet i en gummistövel och försöka dra ut sulan som finns därinne, äta upp alla tandborstar man kan komma åt, döda ALLA pipleksaker snabbt och obarmhärtigt, dra loss plankor från hundkojjan och tugga lite runt ingången, hoppa upp och "knocka" förlåt, "pussa" sin matte, husse eller annan okänd människa för den delen, springa runt runt och jaga sin svans, jaga allt från trollsländor till getingar (i alla fall tills man blir biten) osv osv... Man kan faktiskt bli fysiskt trött bara av att titta på en husky, tro mig!"

Hela denna text hittar du på Anakusaks hemsida: http://hem.passagen.se/anakusak/


Grattis också till Robin som blev BIR i Danmark vid otroliga 14 års ålder tidigare i år!!! Han rör sig som en hund i sina bästa år :D

1 kommentar:

  1. Tja vad ska man säga om texten som beskriver Siberian Husky, mer än att Tja så är det nog hehe
    Har funderat mycket över grävandet, om det är för att ta sig ut eller som det beskrivs i texten ...
    Kram kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.