fredag 6 februari 2009

Lite mer om Babys tillstånd...




Skruttgumman Baby har varit dålig i kroppen hela agilitysäsongen. Jag har fått massera före och efter varje agilitypass för att hålla henne i form, musklerna har stelnat och jag har märkt att ryggen har blivit rejält mycket svagare. När Issen blev klar med sin mentala utredning och jag fick ekonomi till att ta itu med nästa hund, åkte jag till Norsholm med Baby. Efter röntgen kom vi fram till att hon inte har några höftfel (min största farhåga) men att hon har fått en skada på en kota nära höften. Skadan har gjort att kotan har bildat brosk som i sin tur trycker på diskarna. Det betyder att en belastning på ryggen kan göra att en disk spricker och det blir diskbråck..... Läskigt!

Genom en enkel operation kan brosket tas bort och hon kan bli helt återställd. Men först måste vi se närmare på hur det egentligen ser ut. Vi väntar på tid i Strömsholm för magnetröntgen. Alternativet, om det inte går att operera, är ett liv där hon inte får göra hastiga rörelser eller belasta ryggen på något annat sätt än bara i lugn och ro. Som tur är fungerar det att köra drag, det sträcker ut och stärker ryggen, och Baby har börjat gilla det! Så om hon blir agility-pensionär blir det istället drag och viltspår för henne. Men drömmen är ju givetvis om hon blir helt återställd och får tävla igen!

torsdag 5 februari 2009

Kondis och längtan...




Det vill till att skaffa lite kondis nu när jag ska börja tävla drag... Det räcker inte längre med fyrtio sekunders sprint :) Snarare en timmes... Sagt och gjort, idag provade jag för första gången spinning. Det var j*"%gt jobbigt kan jag säga, men roligt och motiverande. De har en spinningklass där man tränar uthållighet i två timmar, kanske kan vara något för mig?



En nyhet också: Jag har nu bestämt mig för (läs: fått lov) att skaffa en till hund. Denna gången blir det ingen omplacering. Jag vill ha en valp som jag kan träffa redan när den är väldigt liten, med mentalt stabila och meriterade föräldrar. Det finns några på lur, men ingenting som är bestämt ännu. Som ett smakprov lägger jag in en bild på en husky så som jag anser att de ska se ut!

onsdag 4 februari 2009

Hemma bäst...




En dag som denna, med varsel och tråkiga nyheter, längtar jag mest hem till mina små lurviga... Baby är så söt... Jag undrar hur det kommer att gå för henne, med sin rygg. Hon är så glad om dagarna, busig och livlig. Idag ska jag ringa Strömsholm för tidsbokning. Håller tummarna för att det blir operation och minst sju till livliga glada år för min lilla pärla!

tisdag 3 februari 2009

Snö och kyla tur och retur



En snabb visit strax norr om Dalarna. Polarhundmästerskapen i Hamra. Vädret var kallt och klart, hårt spår men dåligt glid på skidorna. Hundarna jobbade så fint och sällskapet var trevligt!